Javni doček Nove godine u Sarajevu ipak na Trgu BiH

A. B.
Javni doček Nove godine u Sarajevu ipak na Trgu BiH
Lokacija održavanja novogodišnje proslave u Sarajevu je promijenjena, te iako je prvobitno potvrđeno da će koncert Zdravka Čolića biti održan ispred Vječne vatre, Gradska uprava Grada Sarajevo odlučila je da će proslava biti održana na Trgu BiH.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, ova odluka je donesena iz tehničkih razloga, jer bi zbog priprema za proslavu ispred Vječne vatre, u centru Sarajeva nekoliko dana nastupio saobraćajni kolaps.

"Zbog najava iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo, te rezervacija i informacija koje do sada imamo očekuje se veliki broj turista, zbog čega je prema procjeni organizatora odlučeno da je bolja opcija održavanje koncerta na Trgu BiH", kazao je Skaka.

skaka_novagodina_sarajevo_press_rsa3.jpg - undefined

Istaknuto je kako je i u ugovoru za održavanje novogodišnjeg koncerta naznačeno da će on biti održan na Trgu BiH, ispred SCC-a, gdje će biti postavljena velika bina.

Još uvijek se čekaju informacije o mjestu održavanja koncerata Crvene jabuke, Sarajevske filharmonije i ostalih bendova.

Potvrđeno je i kako će kamioni s opremom za novogodišnji koncert u Sarajevu stići 27. decembra, kada će i početi postavljanje bine na kojoj će biti održane generalne probe i sami novogodišnji koncerti.

Podsjećamo, ranije tokom ovog mjeseca predstavljen je novogodišnji program u Gradu Sarajevu, te je tom prilikom potvrđeno da glavni grad BiH priprema spektakl u "najluđoj noći". Predstavljen je program prema kojem će građane i posjetioce Sarajeva u novu 2018. godinu uvesti Zdravko Čolić, dok će proslava trajati tri dana tokom kojih će nastupati Crvena jabuka, Sarajevska filharmonija i neki drugi bendovi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije