U Sarajevo dolazi veliki broj turista iz susjednih i europskih zemalja

J. Ć.
U Sarajevo dolazi veliki broj turista iz susjednih i europskih zemalja
U glavni grad Bosne i Hercegovine već je najavljen dolazak većih organiziranih grupa turista iz susjednih država koji Novu godinu i novogodišnje praznike namjeravaju provesti u Sarajevu.

Sarajevo posljednjih nekoliko godina privlači veliku pažnju kako u regiji tako i u Europi, kao mjesto gdje je privlačno dočekati Novu godinu. Na hiljade turista iz regije najvjerovatnije će pohrliti u grad na Miljacki.

Turističke agencije iz susjednih zemalja već su pripremile aranžmane za javni doček Nove godine u Sarajevu. Organizatori jedne turističke agencije iz Beograda nude petodnevni boravak u glavnom gradu BiH po cijeni aranžmana 69 eura.

Jedna zagrebačka agencija u ponudi izdvaja trodnevni boravak u Sarajevu, kako navode, Gradu beskrajne produhovljenosti, po cijeni od 650 kuna.

nova_godina_2017_vatromet_RSA_3.jpg - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba

"Odlična zabava, dobar provod, koncert Zdravka Čolića i Crvene jabuke", piše uz trodnevnu ponudu autobusom turističke agencije iz Hrvatske.

Cijena putovanja po osobi iznosi 890 kn, uz popust za djecu do 12 godina po cijeni od 120 kn. Slična aranžman ponuđen je iz splićanske agencije.

Tragom ovih informacija kontaktirali smo i Turističku zajednicu Kantona Sarajevo kako bismo saznali da li se i ove godine može očekivati rekordan broj posjetitelja kada je riječ o dočeku Nove godine i novogodišnjim praznicima.

"Definitivno uz Zdravka Čolića i Crvenu jabuku očekujemo veliki broj posjetitelja čak možda i veći nego prošle godine jer su vrlo atraktivni izvođači za cijelu regiju. Crna Gora, Hrvatska, Srbija, Makedonija pa i Slovenija - svi vole legendarnog Čolu i Crvenu jabuku. Već se i pročulo kako je u Sarajevu lijepo kao što je to nekada bilo u Budvi koja je dugo držala imidž mjesta za dobar novogodišnji provod. Nadamo se da Sarajevo to lagano preuzima u regiji", kazao je za Radiosarajevo.ba član organizacijskog tima Turističke zajednice Kantona Sarajevo Faruk Čaluk.

zdravko_colic_RSA (6).jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

Kako je već ranije najavljeno, građane glavnog grada Bosne i Hercegovine, ali i turiste iz Europe i svijeta u Novu godinu uvesti legendarni Zdravko Čolić i popularni bend Crvena jabuka, a za dobru atmosferu pobrinut će se i Sarajevska filharmonija i još nekoliko lokalnih bendova.

Centralna svečanost dočeka Nove godine u Sarajevu bit će održana ispred Vječne vatre, a građani će uživati tri noći, i to 30. i 31. decembra te 1. januara 2018. godine.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je kazao da će, u subotu, 30. decembra biti organiziran prijem za turiste, ali i sve građane koji podrazumijeva piće dobrodošlice.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije