Sindikat poziva na obustavu nastave u osnovnim školama u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Sindikat poziva na obustavu nastave u osnovnim školama u Sarajevu

Kantonalni odbor Sarajevo Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine uputio je još jedan zahtjev nadležnim organima da poduzmu sve aktivnosti s ciljem zaštite života i zdravlja radnika, djece u vrtićima i učenika u osnovnim školama na području Kantona Sarajevo.

Kako su naveli iz Sindikata, u posljednje dvije sedmice saopćenja i uputstva kriznih štabova, izjave odgovornijih osoba u sektoru zdravstva i podaci o velikom broju odsustava s nastave, potvrđuju opravdanost zahtjeva da se donese odluka o obustavi nastave u školama i značajnija promjena procesa rada u vrtićima.

Sindikat je pozvao radnike u djelatnostima predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, koji imaju zdravstvenih problema, da ne dolaze na posao te da o tome telefonskim putem obavezno obavijeste direktora, inspekciju rada i doktora porodične medicine.

U Federaciji BiH do danas su potvrđena tri slučaja, odnosno sedam u cijeloj BiH, zaraze novim virusom Covid-19 od kojeg je u svijetu preminulo skoro 4.300 osoba.

Nešto ranije je predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković rekao da se sve škole u ovom bh. entitetu zatvaraju na period od 21 dan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije