Šetnja za ozdravljene 1. oktobra na Vilsonovom šetalištu

Radiosarajevo.ba
Šetnja za ozdravljene 1. oktobra na Vilsonovom šetalištu
Javne ličnosti iz Bosne i Hercegovine, u subotu 24. septembra, nastavit će da registruju građane građane za “Race for the cure” ispred Sarajevo City Centra (SCC) na Marijin Dvoru u Sarajevu od 12.00 sati.

Na taj način javne ličnosti daju svoju podršku podizanju svijesti o prevenciji karcinoma dojke.

“Race for the cure” (Trka/ šetnja za ozdravljenje) biće održana 1. oktobra od 11.00 sati, gdje će se na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu okupiti veliki broj osoba iz cijele BiH tokom manifestacije čiji je cilj podizanje svijesti i osnaživanja zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke.

Registracija košta sedam KM, a prilikom registracije na poklon se dobija majica s logom ''Race for the cure''.

Sva sredstva prikupljena od registracije bit će utrošena za kupovinu poklon paketića za svaku novooperisanu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje.

Podsjećamo, tokom svake subote tokom septembra mjeseca održane su registracije građana za “Race for the cure” Sarajevu, Mostar, Banja Luka, Tuzla, Višegrad, Goražde, Zenica, Kiseljak, Bugojno, Jajce, Bihać, Istočno Sarajevo, Brčko, Livno, Visoko, Široki Brijeg, Gradiška, Orašje, Zavidovići, Hadžići, Cazin, Kakanj, Doboj. Istok, Doboj-Jug, Gornji Vakuf- Uskoplje, Bosanska Krupa.

Građani koji se ne registruju u subotu, moći će to da učine na sam dan Trke/Šetnje 1. oktobra od 11 sati, na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

O trci/šetnji

JDC/ Komen „Race for the Cure“ je jedinstveni događaj čiji je cilj da se okupe osobe koje su preživjele bolest i njihovi prijatelji, građani, porodice, timovi učenika, poznate ličnosti, kako bi podržali akciju o podizanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke.

“Race for the cure” je brendirana trka i svjetskih je razmjera jer se ovakve manifestacije svake godine održavaju u više od 150 gradova, a odazove se nekoliko miliona ljudi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije