Meteorolozi najavljuju vikend bez kiše: Pročitajte prognozu

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavljuju vikend bez kiše: Pročitajte prognozu
Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac -1 stepen, Goražde i Livno 3, Bihać, Bjelašnica, Drvar i Ivan-sedlo 4, Bugojno, Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 5, Banja Luka 6, Doboj, Jajce i Prijedor 7, Bijeljina, Zenica i Zvornik 8, Gradačac i Stolac 10, Trebinje 12, Mostar 13, Neum 14 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 952 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike, većina stanovništva će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba, ali bi zbog nižih temperatura i djelomično pojačanog osjeta hladnoće, naročito tokom jutarnjih sati, trebali biti oprezniji. Povremene smetnje može uzrokovati i sjeverno strujanje zraka, izraženije u Hercegovini.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne po kotlinama uz riječne tokove s maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22, na jugu zemlje od 22 do 26 stepeni. U Sarajevu više oblačnosti u jutarnjim satima. Tokom dana pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni.

Subota: U Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 11 do 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23, na jugu od 22 do 26 stepeni.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni će biti dugotrajne magle ili niskih oblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 22, na jugu zemlje od 21 do 25 stepeni.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni će biti dugotrajne magle ili niskih oblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 11 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20, na jugu od 22 do 25 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije