Semra Čavaljuga izabrana za dekanesu Medicinskog fakulteta u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Semra Čavaljuga izabrana za dekanesu Medicinskog fakulteta u Sarajevu

Nakon što je jučer rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj suspendirao s dužnosti v.d. dekanese Medicinskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Amelu Kulenović, danas je Naučno-nastavno vijeće ovog fakulteta održalo sjednicu na kojoj je potvrdilo odluku o suspenziji prof. Kulenović, te imenovalo novu dekanesu.

Profesorica Semra Čavaljuga je s 89 glasova na današnjoj sjednici Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakulteta u Sarajevu izabrana za novu dekanesu ove institucije.

Sjednici Nastavno-naučnog vijeća prisustvovalo je 116 članova.

Podsjetimo, jučer je ocijenjeno da je suspendirana dekanesa Kulenović prekoračila ovlaštenja v. d. dekana i samostalno, bez odluke Vijeća Medicinskog fakulteta, donijela odluku o poništenju konkursa za izbor dekana i raspisala novi konkurs za izbor, što je u suprotnosti sa zakonom.

Rektor Škrijelj je danas s prorektorima Univerziteta u Saraejvu posjetio Medicinski fakultet, gdje se susreo sa suspendiranom dekanesom Kulenović, te je tom prilikom obavijestio o suspenziji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije