Saopćenje / SDA: Kovači zbog Hadžibajrića izgledaju kao sramotno ruglo

09. 10. 2019. u 15:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić brutalno i bezobzirno vrijeđa inteligenciju građana kada misli da vandaliziranje Kovača može proći neopaženo, napisali su u saopćenje Općinske organizacije Stranke demokratske akcije.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Nije samo problem u tome što je uništena tradicionalna podloga od kocke i što Kovači - gdje se nalazi najveće šehidsko mezarje u BiH - sa ovim Hadžibajrićevim improviziranim asfaltnim flekama izgledaju kao sramotno ruglo u najužem centru Starog Grada.

Nije jedini problem ni to što pompezno najavljena rekonstrukcija traje nedopustivo dugo, što građani ovog dijela grada trpe svakodnevne gužve i blokade. To je viđeno više puta u ovoj općini za vrijeme vladavine ovog načelnika i njegovih jataka.

Problem je u tome što osioni Hadžibajrić to pokušava predstaviti kao interes građana, a zapravo se radi o brutalnom prodavanju magle i ponižavanju građana iza čega se, očito, krije nečija lična i finansijska korist!

Vrijeme je da se otvoreno kaže kako načelnik koji se u prsa busa da je najbolji u državi prizna zbog čega je Stari Grad postao predmet ismijavanja i zbog čega je njemu i njegovim suradnicima nemoguća misija jednostavno zamijeniti kocku koja je zaštitni znak Kovača.

Nažalost, ovo nije usamljeni slučaj u Općini Stari Grad koja je posljednjih godina Hadžibajrićev poligon za svojevrsni “urbanistički i arhitektonski primitivizam” pri čemu je teritorij cijele Općine žrtva i ruglo, umjesto da bude ponos za Grad i državu", piše u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA