Sastala se kantonalna vlast zbog Prve transverzale: Imaju četiri zaključka

Radiosarajevo.ba
Sastala se kantonalna vlast zbog Prve transverzale: Imaju četiri zaključka
Foto: Vlada KS / Gradilište na Prvoj transverzali

Na inicijativu ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štete danas je održan sastanak povodom stanja izvođenja radova na Prvoj transverzali i aktivnostima na ubrzanju implementacije projekta, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Sastanku su prisustvovali predsjedavajući Skupštine Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar Šteta, direktori Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, Direkcije za puteve i Zavoda za planiranje Mirza Hulusić, Selmir Kovač, Hamdija Efendić, te kantonalni zastupnici i ministri.

Na ovom sastanku donešeni su sljedeći zaključci:

1. Organizovat će se redovni sedmični sastanci, na kojima će pored premijera, ministra, direktora direkcija i zavoda biti prisutan Pravobranilac i sve zainteresirane strane, a sve u cilju brže i efikasnije implementacije projekta;

2. Da će Ministarstvo saobraćaja u što kraćem roku zajedno sa Direkcijom za puteve započeti sa čišćenjem i spremanjem gradilišta Prve transverzale na kojoj još nije započeto s radovima, a gdje su riješeni imovinsko – pravni odnosi;

3. Da će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo dostavit do kraja sutrašnjeg dana dinamiku i iznos potrebnih sredstava za rješavanje imovinsko – pravnih odnosa na dionici od ulice Krančevićeve do Braće Begića, a Vlada će donijeti zaključak o izdvajanju potrebnih sredstava koja će biti na posebnom podračunu i operativna za rješavanje imovinsko – pravnih odnosa;

4. Da će Vlada u saradnji sa Zavodom za izgradnji poduzeti mjere kako bi ovaj zavod kapacitirala i kadrovski osposobila da bi mogao realizovati započete projekte.

Kako je navedeno u saopštenju Vlade Kantona Sarajevo, prva transverzala je ključni i strateški projekt, te će maksimalni fokus ove vlade biti usmjeren u što bržu realizaciju ovog projekta, poručeno je s današnjeg sastanka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije