Vlada FBiH podržava zaduženje kod EBRD-a za izgradnju prve transverzale

Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH podržava zaduženje kod EBRD-a za izgradnju prve transverzale
Foto: 4Life / Lokacija kuda će proći Prva transferzala

Federalna vlada podržala je danas na sjednici u Sarajevu inicijativu da se kreditnim zaduženjem kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) osiguraju sredstva za realizaciju "Projekta izgradnje gradske saobraćajnice I transverzala dionica II (Bare - tunel Kobilja Glava - Hotonj)" u iznosu od 35.000.000 eura i prihvatila informaciju o ovom kreditu kao osnovu za vođenje pregovora.

Konačna odluka o zaduženju bit će donesena po okončanju pregovora sa EBRD-om s kojim će biti utvrđeni konačni uvjeti kreditnog zaduženja. Krajnji dužnik po ovom zaduženju je Kanton Sarajevo.

Federalno ministarstvo finansija će Vladi Federacije BiH podnijeti informaciju o pregovorima kao i tekst usaglašenog ugovora između BiH i EBRD-a, a zaduženo je i da ovaj zaključak dostavi Ministarstvu finansija i trezora BiH za provođenje dalje procedure u vezi s tim zaduženjem, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije