Kanton Sarajevo i Općina Centar žele ubrzati gradnju Prve trasverzale

Radiosarajevo.ba
Kanton Sarajevo i Općina Centar žele ubrzati gradnju Prve trasverzale
Foto: Općina Centar / Sastanak predstavnika KS sa Ajnadžićem

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić održao je danas sastanak sa predsjedavajućim Skupštine KS Elmedinom Konakovićem, kantonalnim ministrom saobraćaja Adnanom Štetom i Mirzom Hulusićem, direktorom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, gdje je razgovarano o aktivnostima na realizaciji projekta Prve transverzale.

Načelnik Ajnadžić je istakao da realizacija ovog projekta spada u najviši red prioriteta Općine Centar.

"Mi želimo da sve kapacitete stavimo na raspolaganje kako bi se realizacija projekta Prve transverzale još više dinamizirala. Realizacija tog projekta bi u velikoj mjeri riješila pitanje saobraćaja u općini Centar", naglasio je Ajnadžić.

Predsjedavajući Konaković je kazao da Kanton Sarajevo želi još bliže sarađivati sa općinama Centar, Novo Sarajevo i Vogošća, a sve sa ciljem brže realizacije.

"Naravno da su imovinsko-pravni odnosi jedan od većih problema u realizaciji ovog projekta. Razlog naše posjete je da vidimo koji su načini da se ubrzaju procesi", istakao je Konaković.

Nakon sastanka usvojeni su zaključci, a gdje učesnici podržavaju razvoj infrastrukture, posebno Prve transverzale. Također, zaključeno je da se radi na stvaranju preduslova za proglašenje javnog interesa, te da se formira radni tim koji će redovno pratiti realizaciju projekta, ali i zasjedati sa ciljem dinamičnije izgradnje Prve transverzale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije