Sarajlije danas prave zajedničku fotografiju na Hastahani: Možda i posljednju...

Radiosarajevo.ba
Sarajlije danas prave zajedničku fotografiju na Hastahani: Možda i posljednju...
Foto: Facebook / Hastahana

Građani Sarajeva okupit će se danas na zajedničkom fotografiranju u Hastahana parku.

Šta će učiniti nezadovoljni građani poslije usvajanja regulacionog plana Hastahana

Okupljanje je predviđeno u 18 sati.

"Dođite sa svojm najmlađim članovima porodice, ponesite dječije rekvizite, kape, zastave, kantice, lopatice, lopte, bicikla, skejtove... bit će nam potrebni za fotografiju. Obezbjedili smo i dron", naveli su organizatori pozivajući da dođu svi građani koji žele da Hastahana ostane samo i isključivo sportsko -rekreativni park, sa zelenilom i odgovarajućim društvenim sadržajima, a bez bilo kakvih zgrada i podzemnih garaža.

"Postanite dio sarajevske historije na jednoj fotografiji, možda i posljednjoj iz ovakvog Hastahana parka. Sačuvajmo parkove za djecu Sarajeva", naveli su iz organizacije dodajući kako se fotografiraju iz zabave i kako bi pokazali koliko građana ne želi odustati od borbe za park.

"Nadamo se da će nas doći mnogo da zajedno uživamo u našem parku i posljednjim danima ljeta i da pokušamo na ovaj način da sačuvamo Hastahanu za djecu Sarajeva! "Svi u Hastahanu!", poručili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije