Sarajevsko preduzeće Park će angažovati novih 157 radnika

Radiosarajevo.ba
Sarajevsko preduzeće Park će angažovati novih 157 radnika
Foto: Facebook / Ilustracija

Sarajevsko preduzeće Park će angažovati 157 osoba. Bit će angažovane za održavanje i uređenje javnih površina, rasadničku proizvodnju i druge poslove, saopćeno je iz ovog preduzeća.

V. d. direktora Edin Abdurahmanović je potpisao četiri sporazuma s direktorom kantonalne Službe za zapošljavanje Nerminom Pećancem o angažmanu osoba s evidencije nezpaoslenih.

Kako je navedeno, riječ je aktivnim politikama zapošljavanja koje podrazumijevaju i raspisivanje konkursa za poslodavce na osnovu sredstava iz rebalansa budžeta za 2019. godinu.

Jedan od 238 poslodavaca je upravo preduzeće Park koji su danas sa Službom sklopili ugovor o zapošljavanju nezaposlenih osoba, na osnovu svakog od četiri projekta, koji će biti angažovani u narednih 30 dana.

"Preduzeće Park kao poslodavac angažirat će navedeni broj osoba s biroa na osnovu projekta 50+ u okviru kojeg će u ovom preduzeću biti angažirano 40 osoba, projekta Zapošljavanje članova šehidskih porodica i porodica poginulih boraca po kojem će biti angažirano 65 osoba, projekta Javni radovi plus na osnovu kojeg će angažman dobiti 50 osoba i projekta zapošljavanja pripravnika VSS i VŠS, po kojem će priliku za prva radna iskustva imati dvije mlade osobe", saopćeno je iz Parka.

Prema riječima Pećanca, Služba će uskoro bjaviti pozive i sklopiti ugovore s poslodavcima i za nove, slične programe.

Kako je istakao v. d. direktora Parka, preduzeće će na ovaj način zaposliti osobe koje su neophodna podrška postojećem broju radnika na realizaciji brojnih poslova i projekata koji su planirani za ovu godinu.

Istakao je da je Park prošle godine obnovio dio opreme i mehanizacije, plan je da se taj trend nastavi, što će angažmanom i novog vrlo značajnog broja radnika biti poboljšan i kvalitet i kvantitet usluga, saopćeno je iz preduzeća Park.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije