Sarajevska općina uklonila romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne

8
Radiosarajevo.ba
Sarajevska općina uklonila romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne
Foto: Općina Stari Grad / Uklanjanje romobila s javnih površina

Općina Stari Grad Sarajevo izvršila je danas uklanjanje bespravno postavljenih romobila na javnim površinama u Starom Gradu, a vlasnicima će biti upućeni prekršajni nalozi po osnovu korištenja javne površine bez odobrenja.

Previđene kazne za pravna lica iznose 5.000 KM, a za fizička lica 500 KM.

Redovnom kontrolom terena, kao i velikim brojem pritužbi građana, utvrđeno je da se na javnim površinama ostavlja sve više romobila što ometa normalno odvijanje pješačkog saobraćaja.

Doktorica Kurtović: Ako imate ove simptome nakon ujeda krpelja, obratite se ljekaru

Doktorica Kurtović: Ako imate ove simptome nakon ujeda krpelja, obratite se ljekaru

Kako je električni romobil završio u Miljacki?

Kako je električni romobil završio u Miljacki?

"Ostavljanje romobila na trotoarima bez odobrenja, kao i na saobraćajnicama isključivo namijenjenim za kretanje pješaka, nedopustivo je i dovodi pješake u opasnost.

Također, neshvatljivo je ponašanje i bahatost vlasnika ovih romobila koji smatraju da se javne površine mogu koristiti bez ikakvog odobrenja. U slučaju romobila, Općina Stari Grad Sarajevo nikada nije izdala odobrenje za korištenje javne površine vlasnicima koji vrše njihovo iznajmljivanje.

Služba za opću upravu i inspekcijske poslove i Služba za investicije i komunalne poslove danas su izvršile uklanjanje romobila zatečenih na javnim površinama (Trg prve brigade policije Stari Grad – ulaz u garažu, ulica Štrosmajerova, na Baščaršiji, trotar na ulici Obala Kulina bana – više mjesta, trotoari na mostovima Ćumurija i preko puta Vijećnice, trotoar u ulici Isa bega Ishakovića, u koritu rijeke Miljacke kod At mejdana, ispred Mjesne zajednice Bistrik, na trotoaru ispred zgrade Umjetničke galerije BiH, te na Bistriku, Kovačima i drugim dijelovima Starog Grada) i izvršili njihovo deponovanje.

Uklanjanje romobila s javnih površina
Foto: Općina Stari Grad: Uklanjanje romobila s javnih površina

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se zateknu na javnim površinama.

Komunalni i cestovni inspektori Općine Stari Grad Sarajevo zapisnički su konstatovali uklanjanje i deponovanje romobila i poduzeli mjere na izdavanju prekršajnih naloga, a vlasnicima će biti upućen poziv za preuzimanje istih i pridržavanje zakonskih propisa.

Sa javnih površina u Starom Gradu danas su uklonjeni svi zatečeni romobili koji nose oznake 'BinBin', 'BeeBee' i 'Kiwi'", navodi se u saopćenju Općine Stari Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije