Sarajevo: Pogledajte kako je izgledalo postavljanje prvog stuba Trebevićke žičare

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Pogledajte kako je izgledalo postavljanje prvog stuba Trebevićke žičare
U petak, tokom ranih jutarnjih sati, u sarajevskom naselju Bistrik počelo je postavljanje prvog stuba za Trebevićku žičaru koji su stigli iz Italije u glavni grad BiH.

Ukupno, tokom ove faze projekta, planirano je da za deset dana bude postavljeno deset stubova, koji su sastavljeni iz četiri dijela, a još ranije su završeni zemljani iskopi, betonirane su tri etaže i zidovi objekta žičare

Kako je ranije rekao gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka, aktivnosti na realizaciji projekta Izgradnja Trebevićke žičare teku predviđenom dinamikom, te da će građani u aprilu naredne godine imati priliku da se ponovo voze ovom sarajevskom atrakcijom.

Skaka je istaknuo i da se radi na izgradnji prolazne i dolazne stanice. Najavljeno je i da se prva probna vožnja očekuje krajem februara 2018.

"Na osnovu dosadašnjih radova na terenu, stručni nadzor je mišljenja da ne postoje ozbiljna kašnjenja u izvršenju ugovornih obaveza, ali da su moguća uslijed vremenskih uslova i same prirode terena", kaže se u izvještaju čiji je predlagač gradonačelnik Abdulah Skaka.

Radovi na betonskoj konstrukciji polaznog objekta su završeni u oktobru nakon čega su krenuli zanatski radovi, instaliranje postrojenja žičare i krovopokrivački radovi.

A u nastavku pogledajte kako je izgledalo postavljanje prvog stuba Trebevićke žičare.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije