Sarajevo: Na Vilsonovom šetalištu počela "Ledena čarolija"

Fena
Sarajevo: Na Vilsonovom šetalištu počela "Ledena čarolija"

Uz veselu graju, dječji smijeh, muziku i vatromet na platou između Historijskog i Zemaljskog muzeja načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo svečano je otvorio kapije manifestacije „Ledena čarolija“ čime je započeo mjesec porodičnog druženja i  zabave na Vilsonovom šetalištu.

"Ledenu čaroliju smo napravili prije svega da obogatimo sadržaj i ponudu Vilsonovog šetališta u ovom zimskom periodu, kao i da u vrijeme zimskog raspusta omogućimo djeci sportske aktivnosti, korištenje ledene plohe i drugih sadržaja manifestacije", kazao je načelnik Koldžo.

Naveo je da je prošle godine manifestaciju posjetilo više od 30.000 građana, ledenu plohu je svaki dan koristilo više od 500 klizača, a 350 najmlađih  je završilo besplatnu školu klizanja. Ove godine je ledena ploha proširena.

"To znači da ova manifestacija ima smisao i značaj i uvrštena je s pravom u kalendar manifestacija Općine Novo Sarajevo", kazao je Koldžo te pozvao mališane, sve građane Sarajeva da koriste brojne zimske blagodati, sadržaje za djecu, a svi su besplatni.

Sadržaja je zaista mnogo, a Lejla Kurtović PR manifestacije je izdvojila besplatno klizanje na kojem je omogućeno i besplatno iznajmljivanje klizaljki. Novost je i Čarobni gradić u okviru kojeg su napravljene čarobne kućice i igraonice.

"U čarobnim kućicama i igraoni će najmlađi posjetioci imati priliku da se svakodnevno druže, igraju, uče nešto novo, uz prigodne nagradne igre, a posebne radionice će biti organizirane vikendima od 12.00 do 14.00 sati", kazala je Kurtović.

Pored toga, tu je i Food corner, a svaku noć će goste zabavljati DJ-stage.

Iako su najmlađi, ali i oni stariji, iščekivali snijeg kako bi mogli obilato koristiti ledenu plohu, ni večeras im nije bilo „dosadno“, jer su uživali u bogatom muzičkom programu bh. muzičkih talenata, članova Instituta za muziku, teatar i multimediju, Tarika Tanovića i Ane Marie Vasiljević i nastupu grupe FUNKcioneri.

Manifestacija „Ledena čarolija“ Općine Novo Sarajevo, koja je okupila brojne sponzore a najveći je  Elektroprivreda BiH, će biti otvorena do 27.januara 2018.godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije