Radovi / Saopćenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva danas će biti bez vode

29. 12. 2021. u 08:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u sljedećim ulicama u Sarajevu: Zije Dizdarevića, Gornja Jošanica, Ivana Brkića, Magistrala, Kovačevac, Rakovička cesta, Barska, Zaima Šarca, Stolačka, Soukbunar, Reisa Fehima Spahe, Humska, Mekote, Safeta Zajke, Hameda Hodovića i Adema Buće.

"Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima", saopćeno je jutros iz Vodovoda.

Također, u sklopu realizacije Projekta rekonstrukcije pumpnih stanica koji se finansira iz kredita EBRD, za danas od 8 sati, planirani su završni radovi na zamjeni hidromašinske opreme u PS Alipašin most.

Zbog navedenog, može doći do poremećaja (pada pritiska) a na višim kotama i do prekida u vodosnabdijevanju naselja: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Boljakov potok, Buća potok, Vitković brdo, Sokolje, Briješće brdo te ulica: Alipašina,  Bolnička, Koševo, Patriotske Lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska, Armije RBiH i Ivanjska.

"Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova", dodaju iz Vodovoda.

Za sve informacije možete se obratiti njihovom Dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)