Sanacija saobraćajnice u Općini Novo Sarajevo, Koldžo obišao radove

Radiosarajevo.ba
Sanacija saobraćajnice u Općini Novo Sarajevo, Koldžo obišao radove
Foto: Općina Novi Grad / Sanacija saobraćajnice

Nakon što su završeni radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne mreže u naselju Velešići u ulici Muhameda ef. Pandže u dužini oko 700 metara, radnici firme „Bosman“ počeli su radove na sanaciji saobraćajnice, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Navedenim radovima planirana je sanacija prokopa na glavnom kraku ulice Muhameda ef. Pandže u dužini od oko 500 sa sanacijom i drugih oštećenja na ovoj dionici.

Krak ulice Muhameda ef. Pandže od broja 373 do broja 397 planirano je da se sanira u punom profilu pristupne saobraćajnice u dužini od oko 200 metara od spoja sa glavnim krakom ulice do okretnice unutra naselja. Procijenjena vrijednost radova je oko 80.000 KM.

Radove je sa saradnicima obišao načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Na ovom lokalitetu u prethodnom periodu izvršena je rekonstrukcija vodovodne mreže čime se riješio dugogodišnji  problem gubitaka iz distributivnog cjevovoda DN 400 dužine oko 290 metara, te rekonstrukciji mreže DN 100 sa izradom 15 priključaka dužine oko 410 metara, a koji je prepoznat kao glavni uzročnik klizišta. Radovi su izvedeni od strane firmi „Vodovod i Kanalizacija“ i “Mimas ing” d.o.o.Sarajevo.

Ovim radovima i ranije provedenim hitnim mjerama na sanaciji klizišta otklonjena je  opasnost po stanovnike ove ulice, ali je i riješen dugogodišnji problem gubitaka vode izazvanog dotrajalošću vodovodne mreže.

Ukupna vrijednost navedenog projekta sa završnom sanacijom i asfaltiranjem saobraćajnice je oko 317.000 KM.                                                 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije