Samir Avdić se obrušio na Eko Akciju i Anesa Podića: Žestoke poruke zbog novog nebodera u Sarajevu

13
Radiosarajevo.ba
Samir Avdić se obrušio na Eko Akciju i Anesa Podića: Žestoke poruke zbog novog nebodera u Sarajevu
Foto: Facebook / Žestoka poruka Samira Avdića

Samir Avdić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (SDP), žestoko je reagirao na tvrdnje koje je objavilo udruženje Eko Akcija, čiji je predsjednik Anes Podić.

Naime, Eko Akcija je jučer, 25. oktobra, u objavi na društvenim mrežama najavila kako se na Pofalićima priprema gradnja Tibrinih nebodera, "što je omogućila vladajuća većina u Skupštini KS".

"Na Pofalićima, između prodavnice Jumbo i Mercatora priprema se teren za izgradnju niza nebodera (dva nebodera od 23 sprata, dva nebodera od 21 sprat, ... ). Skupština Kantona Sarajevo je u februaru ukinula zabranu visoke gradnje u ventilacionim koridorima. Jedan od građevinskih projekata koji je čekao na ukidanje zabrane je projekat na Pofalićima kompanije Bulevar. Vlasnik Bulevara je firma Tibra d.o.o. Kiseljak, čiji je vlasnik Tihomir Brajković.

Kako funkcioniše zakon o podjeli imovine u BiH u bračnoj i izvanbračnoj zajednici?

Kako funkcioniše zakon o podjeli imovine u BiH u bračnoj i izvanbračnoj zajednici?

Sarajevo će na ovaj način zauvijek izgubiti bitku za čisti zrak, uz još više temperature u gradu tokom sve vrelijih ljetnih mjeseci, zbog odsustva provjetravanja i efekta ‘toplotnog otoka’ koji nastaje kao posljedica sve većih količina betona u gradu", napisali su.

Avdić je na ove navode odgovorio vrlo žustro, kritizirajući Podića, ali i medije: "Umjesto da bez ikakve provjere vjeruju reketašu koji se predstavlja kao ekološki aktivista, a zove se Anes Podić, zamolio bih one novinare koji spadaju u onih malo preostalih koji više vole istinu nego senzaciju - da provjere ove najnovije laži zvijezde granta koja vlada udruženjem i fb stranicom Eko akcija."

// Umjesto da bez ikakve provjere vjeruju reketašu koji se predstavlja kao ekološki aktivista, a zove se Anes Podić,...

Posted by Samir Avdić on Friday, October 25, 2024

Jednostavno je istražiti - po Zakonu o dostupnosti informacija od Općine Novo Sarajevo zatražiti podatke o regulacionom planu Paromlinska, nastavio je on, prema kojem se grade famozni Tibrini neboderi; "kada je taj plan usvojen, ko je tada bio načelnik a ko je činio vijećničku većinu u OV Novo Sarajevo i u Gradskom vijeću Sarajevo, kada su Brajkoviću izdate građevinska i urbanistička, i kakve veze ta mikrolokacija i sve to ima sa skupštinskom odlukom o vjetrokoridorima".

"Ja ću vam reći - nikakve. Ali džaba - 'dok istina obuje cipele, laž je već prehodala svijet'. I zbog toga producenti TV kuća još uvijek zovu ovog manipulatora Podića i vjeruju mu na svaku izgovorenu laž. Jer su senzancionalnije u odnosu na istinu. Svejedno, znam da će kad tad lažov biti raskrinkan", napisao je Avdić.

Podsjetimo, o ovim neboderima naš je portal pisao još prije četiri godine - više o tome čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije