Zastupnici Skupštine KS-a sutra o rebalansu budžeta

Fena
Zastupnici Skupštine KS-a sutra o rebalansu budžeta
Fena / Ilustracija
Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo na sjednici najavljenoj za utorak razmatrat će Prijedlog izmjena budžeta KS-a i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izvršavanju budžeta KS-a za ovu godinu, po hitnom postupku.

Prema prijedlogu dnevnog reda, zastupnici će razmatrati i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice s djecom, Prijedlog zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama.

Također su na dnevnom redu i prijedlozi odluka o izmjenama i dopunama Odluke o spajanju javnih ustanova kulture u Javnu ustanovu Centar za kulturu KS-a, o izdvajanju Organizacione jedinice Collegium artisticum iz Javne ustanove Centar za kulturu KS u samostalnu javnu ustanovu.

Bit će razmatrana i odluka o razrješenju dužnosti zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva KS-a, o donošenju Kantonalnog plana zaštite okoliša KS-a te o davanju saglasnosti za prijenos prava vlasništva zemljišta na Državu Bosnu i Hercegovinu za potrebe Ministarstva odbrane BiH.

Na dnevnom redu ove sjednice bit će i Izvještaj o radu Fonda KS-a za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila-žrtava rata IKRE s izvještajem o finansijskom poslovanju za prošlu godinu kao i Informacija o stepenu realizacije skupštinskih zaključaka za čiju je realizaciju zadužena Vlada KS, saopćeno je iz Pres službe KS-a.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije