Radovi na izvorištu Bačevo: Veći dio Sarajeva sutra od 18 sati bez vode

Radiosarajevo.ba
Radovi na izvorištu Bačevo: Veći dio Sarajeva sutra od 18 sati bez vode
Veći dio Kantona Sarajevo će u utorak poslijepodne ostati bez vode, a zbog izvođenja radova na izvorištu Bačevo.

"Na osnovu odluke Ministarstva za komunalnu privredu i infrastrukturu Kantona Sarajavo i Uprave preduzeća Vodovod i kanalizacija obavještavamo naše potrošače, da će završni radovi na Izvorištu Bačevo, a koji se odnose na spajanje novih bunara na potisni cjevovod za Rezervoar Mojmilo, početi u utorak 8. augusta 2017. g. u 18 sati", saopćeno je iz ViK-a.

S obzirom na to da je riječ o velikim radovima, što podrazumijeva prespajanje na elektropogon, zavarivanje na potisni cjevovod, ugradnju neophodnih armatura i ostale opreme, realizaciju poslova ViK će započeti u dnevnom terminu i raditi cijelu noć, kako bi u jutarnjim satima (oko 8 sati) uspjeli osigurati stabilizaciju vodosnabdijevanja.

Planirani radovi podrazumijevaju gašenje svih 14 bunara za pravac Rrezervoara Mojmilo što znači, da neće biti dotoka u rezervoar, a s obzirom na to da se s ovog rezervoara snabdijeva veći dio Kantona Sarajevo, u navedenom terminu doći do prekida u vodosnabdijevanju slijedećih naselja: Dobrinja, Saraj Polje, Nedžarići, Alipašino Polje, Halilovići, Otoka, Dolac Malta, Socijalno, Grbavica, Pofalići, naselje Miljacka, Trg Heroja, Hrasno, Marijin Dvor, Adema Buće, Buća Potok, Čengić Vila I i II, Rječica, Zabrđe, Rajlovac, Reljevo, Pogledine, Hambina Carina, Hrid, Skenderija, centralni dio grada od Marijin Dvora do Baščaršije. 

Stabilizacija se očekuje u vodosnabdijevanju u ranim jutarnjim satima 9. augusta u 8 sati.

"S obzirom na to da je u posljednje vrijeme bilo više prekida u vodosnabdijevanju, molimo naše potrošače na razumijevanje, jer su i predhodni i navedeni radovi dio projekta kojim Uprava preduzeća nastoji osigurati dodatne količine vode, kako bi se u narednom periodu osigurala stabilizacija vodosnabdijevanja. Molimo potrošače da u vrijeme odvijanja planiranih radova osiguraju rezervne količine vode", saopćeno je iz ViK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije