Radost za mališane: Uređeno dječije igralište u ulici Branilaca Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Radost za mališane: Uređeno dječije igralište u ulici Branilaca Sarajeva
Na veliku radost mališana, u Ulici Branilaca Sarajeva, preko puta Bosanskog kulturnog centra (Mjesna zajednica „Trg oslobođenja-Centar“) završena je sanacija dječijeg igrališta.

Ovaj projekat je realizovan na osnovu ugovora o uređenju manjih javnih i zelenih površina, kojeg su potpisali predstavnici Općine Centar i KJKP „Park“.

U okviru projekta sanacije i uređenja ovog igrališta, eko bojom je ofarban dječiji mobilijar, odnosno dvoredna ljuljačka, klackalice, grad kućica, štafle na željeznim klupama sa naslonom, betonske klupe i korpe za otpatke. Također, zamijenjene su oštećene štafle na klupama.

Naime, u okviru projekta „Uređenje manjih javnih površina na području općine Centar“ koji se kontinuirano provodi dugi niz godina, ova lokalna zajednica iz svog budžeta svake godine Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću „Park“ izdvoji oko 250 hiljada maraka za izgradnju, sanaciju i uređenje manjih javnih površina.

Tako je u proteklih pet godina za uređenje manjih javnih i zelenih površina, koje su najčešće mjesto rekreacije starijih i igre naših najmlađih sugrađana, izdvojeno preko 1,5 miliona maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije