Radnici "Parka" zasadima cvijeća ukrasili Pionirsku dolinu

Fena
Radnici "Parka" zasadima cvijeća ukrasili Pionirsku dolinu
Radnici preduzeća KJKP Park Sarajevo danas su u okviru akcije sadnje jednogodišnjeg cvijeća cvjetovima kadifa, begonija, salvija, surfinija ukrasili Rekreativno-zabavni centar Pionirska dolina.

U cvjetnim gredicama uz staze za šetnju i rekreaciju u Pionirskoj dolini zasađeno je 9.000 komada sezonskog cvijeća iz Parkove vlastite rasadničke proizvodnje u Nedžarićima.

ZOO vrt u Pionirskoj dolini trenutno raspolaže sa 56 životinjskih vrsta, a posjetiocima nudi i edukaciju o brojnim životinjama koje potiču iz svih dijelova svijeta.

Sve životinje i to njih 530 dobrog su zdravstvenog stanja, a od ove sedmice podvrgnute su ljetnom režimu ishrane koji podrazumijeva manje i češće obroke.

Ovog proljeća očekuju se i brojne prinove u stadima lama, antilopa ali i drugih životinja.

Kako je najavljeno iz KJKP Park, akcija sadnje cvijeća će biti nastavljena narednih dana u Velikom i Malom parku, spomen obilježjima i drugim površinama u Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i Vogošći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije