Protesti odgođeni: Radnici GRAS-a dobili plaće, stižu i novi autobusi

E. H.
Protesti odgođeni: Radnici GRAS-a dobili plaće, stižu i novi autobusi
Nakon što su prethodnih dana najavljivali proteste zbog neisplaćenih plaća, radnici GRAS-a su odustali jer im je isplaćena jedna od plaća koju su potraživali.

Naime, nakon sastanaka u Vladi Kantona Sarajevo, radnicima je uplaćena januarska plaća, a oni se nadaju kako bi uskoro trebale biti uplaćene i preostale dvije plaće iz ove godine.

"Radnicima GRAS-a jučer oko 12 sati uplaćena je januarska plaća iz ove godine, te mi nastavljamo raditi", potvrdio je za Radiosarajevo.ba potpredsjednik Sindikata komunalne privrede Amir Muminović.

Prethodnih dana pojavile su se informacije da bi u saobraćaj trebali biti pušteni i novi autobusi ovog kantonalnog poduzeća.

"Ja tačno ne znam da li će oni biti pušteni u promet sutra, ali ako postoje najave kolega, onda je to vjerovatno tačno. Riječ je o osam autobusa, koje su kupili radnici GRAS-a, odričući se toplih obroka. To su plinski autobusi, koji su nabavljeni prije nekog vremena, ali zbog problema s njihovim dnevnim održavanjem, oni ranije nisu pušteni u upotrebu", zaključio je Muminović.

Ipak, zanimljiva je činjenica da je problem riješen tek kada su radnici zaprijetili blokadom i protestima, što je suprotno realnim očekivanjima da svaki radnik za svoj rad dobije pošteno zarađenu plaću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije