Radnici GRAS-a najavili obustavu saobraćaja ako im se ne isplate plaće

Radiosarajevo.ba
Radnici GRAS-a najavili obustavu saobraćaja ako im se ne isplate plaće
Radnici Kantonalnog javnog komunalnog poduzeća (KJKP) GRAS najavili su obustavu saobraćaja u Kantonu Sarajevo ako im danas ne bude isplaćena plaća za januar.

Kako je za Radiosarajevo.ba kazao predsjednik sindikata GRAS-a Amir Muminović, radnici su ogorčeni, a KS-u prijeti potpuna blokada saobraćaja ako im plaće danas ne budu na računu.

"Od Uprave GRAS-a i Vlade KS-a tražimo da nam danas isplati plaće. Radnici žele i uplatu svojih doprinosa, kako bi pojedini mogli konačno otići u penziju", kratko je kazao Muminović.

Podsjećamo da je prije nekoliko dana ostavku na mjesto direktora ovog javnog poduzeća dao i Avdo Vatrić, a GRAS se već duži vremenski period nalazi u finansijskoj dubiozi. Ako Nadzorni odbor GRAS-a prihvati njegovu ostavku, Vlada KS-a će morati imenovati novog direktora.

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, GRAS se već duži period nalazi na vrhu liste najvećih dužnika, kada je riječ o poreznim obveznicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije