Radnici GRAS-a uručili zahvalnicu ministru Adnanu Šteti

Radiosarajevo.ba
Radnici GRAS-a uručili zahvalnicu ministru Adnanu Šteti
Foto: Vlada KS / Jakub Kubura i Adnan Šteta

Sindikat radnika komunalne privrede podružnice GRAS uručio je jučer zahvalnicu ministru saobraćaja Kantona Sarajevo Adnanu Šteti za sve ono što je učinio za njihovu firmu i uposlenike, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Također, danas je od direktora ovog preduzeća Jakuba Kubura dobio plaketu za, kako je navedeno, uspješnu saradnju, uloženi trud, nesebičan doprinos, zalaganje, pomoć i podršku njihovom kolektivu tokom ministrovog mandata.

Ovim povodom, ministar saobraćaja se zahvalio na uspješnoj saradnji i ukazanom povjerenju.

Istakao je da je resorno ministarstvo u 2019.godini uspjelo stići zaostatak od dvije plate zaposlenicima GRAS-a, što znači da im je isplaćeno 14 plata.

"Tokom protekle godine finansirana je nabavka 24 novonabavljena vozila, 14 trolejbusa i 10 zglobnih autobusa. U toku je nabavka 10 novih minibusa u saradnji s UNDP-ijem, a s EBRD- om smo u fazi obezbjeđenja 25 novih trolejbusa, te je ova banka raspisala i javni poziv za rekonstrukciju pruge od Marijin-Dvora do Ilidže. Urađen je projekt pruge za Hrasnicu, te trolejbuske mreže za Vogošću, a planirano je da radovi počnu u ovoj godini. I ovo se radi s EBRD-om i EIB-om. Sve ovo će značajno uticati kako na preduzeće GRAS tako i na sve naše građane Kantona Sarajevo", naveo je ministar Šteta.
Jakub Kubura i Adnan Šteta - undefined

Foto: Vlada KS: Jakub Kubura i Adnan Šteta

Prema njegovim riječima, sve pripadajuće poreze državi GRAS je uredno plaćao za 2019. godinu, a krajem godine je promijenjen i način sufinansiranja naših građana za javni prijevoz, što će značajno olakšati poslovanje ovom preduzeću u svim narednim godinama.

"Na ovaj način stekli su se uslovi da ovo preduzeće svojim uposlenicima vrati dio plate koje su se odrekli 2015. godine, zbog lošeg stanja u firmi", potcrtao je ministar Šteta.

Poručio je kako je GRAS jedna od najstarijih institucija u Kantonu Sarajevo, te da se ovim preduzećem i u narednom periodu treba baviti odlučno i hrabro za dobrobiti, ne samo uposlenika, nego i naših građana, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije