Obraćanje ministra Štete: Ponosan sam na ono što smo radili

E. H.
Obraćanje ministra Štete: Ponosan sam na ono što smo radili
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Adnan Šteta

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo (KS) obratio se i ministar saobraćaja Adnan Šteta.

"Neću nabrajati ono što smo napisali u Izvještaju o radu. Došao sam 26. decembra 2018. godine u Ministarstvo, a da nismo imali zakone. Motiv za ulazak u Vladu KS bilo je i moje nezadovoljstvom saobraćajne u KS. Građani su nam tada rekli da su najviše nezadovoljni gradskim prijevozom. Danas imamo 70 vozila više koja rade, za razliku od decembra 2018.

Država je od GRAS-s naplatila sve poreze, a ne kako je to bilo ranije. Reagirali smo i na zagađenje zraka u Sarajevu, osigurali smo besplatan prijevoz u epizodama zagađenja. Ušli smo u proces nabavke novih vozila, proširenje trolejbuske i tramvajske mreže, gradimo nove tramvajske stanice...

Adnan Šteta - undefinedFoto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Adnan Šteta

To je rezultiralo i odgovorom građana u anketi koju smo proveli, a gdje su građani istakli da vide promjene u javnom saobraćaju. Pokrenuli smo rekonstrukcije brojnih saobraćajnica. Nastavili smo gradnju prve transverzale", naglasio je Šteta.

Dodao je da je jako bitno istaći da je Vlada KS usvojila nove zakone u oblasti prijevoza.

"Ponosan sam na ono što smo radili", poručio je Šteta.

Napominjemo, sjednica Skupštine Kantona Sarajevo počela je u Sarajevu, a zastupnici raspravljaju o jednoj tačci dnevnog reda - Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo.

Sjednicu je otvorila predsjedavajuća Skupštine Danijela Kristić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije