Protesti sarajevskih roditelja i učenika ispred Vlade KS-a

N. K.
Protesti sarajevskih roditelja i učenika ispred Vlade KS-a
Roditelji, nastavnici i učenici Osnovne škole „Saburina“, okupili su se pred zgradom Vlade Kantona Sarajevo jer učenici ove škole nisu dobili svjedočanstva.

Kako smo ranije pisali, Rešad Fočo je prije sedam dana smijenjen s pozicije direktora u Osnovnoj školi "Saburina“ u Sarajevu, te je na njegovo mjesto postavljena za v. d. direktora nastavnica hemije.

U međuvremenu sekretar škole Sead Ćupina otuđio je pečate iz škole, nakon čega je prijavljen istražnim organima, a pečati su izuzeti i deponirani u Sudu.

Usljed ovih dešavanja učenici ove škole koji nisu dobili svjedočanstva jer pečati se nalaze u sudu, te ne mogu izvršiti upis u srednje škole koji je počeo danas.

Zbog ovih nevjerovatnih dešavanja 42 učenika ove škole neće moći predati svjedočanstva. Ovo je strašno. Ne znam šta će se dešavati. Pečati su deponirani u Sudu i sada su dokazni materijal. Ministar nam je obećao da će poslati dopis u školu gdje će tražiti da se ovaj problem riješi što prije. Nama je samo bitno da se djeca upišu u srednje škole.“, rekla je za Radiosarajevo.ba, Kadro Aleksandra, majka učenik devetog razreda OŠ Saburina.

Prema našim saznanjima, maturanti bi trebali svoja svjedočanstva dobiti u utorak čija će validnost biti upitana, a također roditelji su odlučili podnijeti krivičnu prijavu protiv aktera ove nevjerovatne priče.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije