Radi se na prioritetima: Rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže

Radiosarajevo.ba
Radi se na prioritetima: Rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže
U ulicama Omera Stupca, Kalemova, Avde Jabučice, Goruša, u toku su radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže ukupne dužine 4.068 metara.

Radovi se finansiraju sredstvima zajma Svjetske banke udjelom od 95 % i sredstvima učešća Kantona Sarajevo od 5 %, a sve u okviru realizacije Projekta „Otpadne vode Sarajeva“.

Obzirom na teškoće, koje su se pojavile  prilikom izvođenja radova na  kanalizacionoj mreži, a koje su prevashodno nastale zbog stare i dotrajale vodovodne mreže u ovim ulicama ( česti kvarovi i lomovi na starim cijevima, koji su usporavali radove), Svjetska banka je odobrila i dodatna sredstva za rekonstrukciju vodovodne mreže, koja će se rekonstruisati u dužini od 1.984 metra, kao i priključci.   

„Zadovoljan sam dosadašnjim radovima, koji se odvijaju predviđenom dinamikom. Ovo je jedan u nizu prioritetnih projekata, kojim KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo nastoji, da Sarajevo u što skorije vrijeme ima uredno vodosnabdijevanje tokom 24 sata“, istakao je Nezir Hadžić, direktor KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo.

Od predviđenih 4.068 metara kanalizacione mreže, do sada je rekonstruisano cca 2.145 metara, a od predviđenih 1.984 metara vodovodne mreže rekonstruisano je 759 metara, uz stručni nadzor nad gradnjom koji vrši KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo.

Ukupna vrijednost ovih radova na rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže iznosi 2.634.166,62 KM, a rok za realizaciju ovih aktivnosti je 24.09.2016. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije