Promovirana XVII generacija maturanata Druge gimnazije IB programa

Radiosarajevo.ba
Promovirana XVII generacija maturanata Druge gimnazije IB programa
Druga gimnazija Sarajevo sinoć je promovirala XVII generaciju maturanata IB Diploma programa.

Na ceremoniji koja je održana u Domu mladih Skenderija, uručeni su certifikati o završenom školovanju za 44 učenice i učenika ovog programa.

O IBO programima u ovoj sarajevskoj gimnaziji govorio je njen direktor, profesor Seid Alibegović. Istakao je važnost postojanja IBO  međunarodnog programa u Drugoj gimnaziji Sarajevo i činjenicu da učenici sa obrazovanjem i diplomom IBO programa dobivaju stipendije i studiraju na prestižnim svjetskim univerzitetima.

O iskustvu školovanja u IB programima u Drugoj gimnaziji Sarajevo, u ime učenika, govorila je Hena Hadžimujagić. Ona je istakla da je znala da će IBO program zahtijevati mnogo rada i truda , ali da je period u Drugoj donio mnogo lijepih iskustava. Hena je naglasila:

"IB nas je oblikovao, izgradio, učinio boljim verzijama nas samih".

Nagrade za CAS (kreativnost , sport i društveno korisni rad) dobile su učenice Lejla Dautbašić i Hena Hadžimujagić, dok su zahvalnice za dugogodišnji rad i važnu ulogu u uvođenju i provođenju IBO programa u Drugoj gimnaziji Sarajevo dobile profesorice Samka Hadžihasanović- Midhat i Jasminka Kaljanac- Demir.

Druga gimnazija Sarajevo je prva škola u Bosni i Hercegovini koja je uvela školovanje po IBO diploma programu i jedina škola koja nudi učenicima prvih i drugih razreda IBO Middle Years program.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije