Projekt "Fitness ljeto 2018" nastavlja se i u augustu

Radiosarajevo.ba
Projekt "Fitness ljeto 2018" nastavlja se i u augustu
Foto: Općina Centar / Fitness ljeto 2018.
Kako je javnost upoznata, od početka jula realizira se projekt „Fitness ljeto 2018“, gdje veliki broj zaljubljenika sporta i zdravog načina života svih starosnih kategorija, na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ vježbaju dva puta sedmično.

Ovaj projekt već drugu godinu zaredom provodi Udruženje građana Klub sporta Fit & Fun LN1 .

Prvobitno je planirano da ove godine realizacija projekta traje do 31. jula, ali s obzirom na loše vremenske uslove tokom ovog mjeseca organizatori su donijeli odluku da se realizacija nastavi do kraja augusta.

Za sve koji žele postići ili održati formu, besplatni treninzi realizuju se na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ dva puta sedmično i to ponedjeljkom i srijedom sa početkom od 18 sati. Treninge, u trajanju od 60 minuta, vode stručni treneri ovog kluba, a na programu su različiti oblici grupnog vježbanja prilagođeni svakom uzrastu i bilo kojem nivou kondicijske pripreme.

Osnovni cilj projekta je da što veći broj građana stekne naviku vježbanja, shvati važnost tjelesne aktivnosti, te nastavi voditi brigu o svom zdravlju i izgledu i po završetku projekta. Prijaviti se mogu svi koji se žele baviti rekreativno nekom vrstom aktivnosti, fitnessa ili aerobika, a učešće je besplatno.

Projekt je već prvog dana privukao interesovanje velikog broja naših sugrađana svih starosnih kategorija koji su na svježem zraku i u prirodnom okruženju vježbali sa iskusnim trenerima fitnessa.

Pozivamo sve zainteresirane građane da budu dio dobre zabave, te da na svježem zraku i u prirodnom okruženju potpuno besplatno učine nešto korisno za svoje zdravlje.

Treningu se u srijedu, 18. jula 2018. godine pridružila i pomoćnica načelnika Općine Centar za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije