Problemi sa snabdijevanjem: Cisterne dostavljaju vodu građanima

N. K.
Problemi sa snabdijevanjem: Cisterne dostavljaju vodu građanima
/ Foto: Čitatelj / Ulica Donja Jošanica, općina Vogošća
U proteklih danima zbog snježnih padavina i niskih temperatura u komunalnom operativnom centru u Vogošći zabilježeno je mnogo prijava kvarova na vodovodnoj, kanalizacionoj i elektromreži.

Također, ranije danas je iz KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo saopćeno da je toku popravak kvara na lokalitetu Dumače, te su tako od jutros bez vodosnabdijevanja naselja Hotonj, Orahov Brijeg, Barice, Ugorsko, Uglješići, Dreskovača, ul. Mitra Šućura, Branilaca Hotonja, Rašida Bešlije, Ramiza Alića.

Kako je tokom opravke ustanovljeno da je potrebno šire isključenje, iz KJKP "ViK" su najavili da će od 14 sati pored gore pobrojanih lokaliteta bez vodosnabdijevanja biti i naselja: Kobilja Glava, Bare-Šip, Koševo, Koševsko Brdo, Ciglane, Velešići, Pofalići i ulice Patriotske lige, Alipašina, Koševo, Bolnička, Kemal-begova, Jezero, Danijela Ozme, Drinska, Fra Matije Divkovića, Pofalićka.

Kako nam je rečeno u komunalnom operativnom centru u Vogošći, cisterne KJKP "Vodovod i kanalizacija" su danas građanima s prostora ove općine koji imaju probleme sa redovnom isporukom čiste vode dostavile vodu.

Prema fotografijama koje su nam dostavili naši čitatelji, stanovnici koji su nastanjeni u ulici Donja Jošanica, općina Vogošća cisternu su dočekali sa kanisterima i kantama.

Dežurni u Operativnom centru KJKP "ViK" nam je potvrdio da se očekuje stabilizacija u vodosnabdijevanju do 22 sata večeras.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije