Prilika za posao: MUP KS traži nove policajce

1
Radiosarajevo.ba
Prilika za posao: MUP KS traži nove policajce
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Traže se novi policajci / Ilustracija

Uprava policije Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavila je danas, 25. augusta, javni konkurs za popunu 30 slobodnih radnih mjesta policajaca, u početnom činu "mlađi inspektor".

Konkurs ostaje otvoren 30 dana, a dostupan je na linku OVDJE.

Za zasnivanje radnog odnosa policajca u početnom činu "mlađi inspektor" kandidati moraju ispunjavati opće, ali i posebne uslove jasno precizirane i navedene u ovom javnom konkursu.

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Kandidati koji ispunjavaju ove uslove imat će pravo pristupiti testiranju koje podrazumijeva test opšteg znanja, test fizičke sposobnosti i intervju (za kandidate koji ostvare jednak broj bodova).

Ministar Admir Katica je i ovoga puta naglasio kako će i ova konkursna procedura biti provedena fer i pošteno, u skladu s načelima transparentnosti i objektivnosti.

"Naš cilj je uvijek odabrati najbolje kandidate koji će pohađati stručnu policijsku obuku visokog nivoa na Policijskoj akademiji, te na taj način dobiti dobro osposobljenje policijske službenike koji će u svakom trenutku moći adekvatno odgovoriti na sve sigurnosne izazove koji se pojave pred njima, tokom obavljanja ove časne dužnosti", istakao je ministar Katica.

Pozvao je mlade, ambiciozne i fizički spremne stanovnice i stanovnike Kantona Sarajevo koji ispunjavaju tražene uslove i imaju afiniteta, poštuju, te vole ovaj društveno odgovoran posao da ne oklijevaju i prijave se na ovaj konkurs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije