Premijer Forto i ministar Šteta s rezidentnom predstavnicom UNDP-a u BiH Nederom

Fena
Premijer Forto i ministar Šteta s rezidentnom predstavnicom UNDP-a u BiH Nederom
Foto: Press KS / Forto i Nederu na sastanku

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto primio je u radnu posjetu rezidentnu predstavnicu UNDP-a u Bosni i Hercegovini Stelianu Nederu, saopćila je pres-služba Kantona Sarajevo.

Oni su rezimirali rezultate postignute u protekloj godini te izrazili zadovoljstvo s napretkom ostvarenim u implementaciji zajedničkih projekata.

Premijer Forto je istako važnost uloge UNDP-a u provođenju reformskih procesa koje aktivno vodi Vlada Kantona Sarajevo ali i implementaciji mnogobrojnih projekata s konkretnim rezultatima u poboljšanju kvalitete usluge koju Vlada KS pruža građanima.

Predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera naglasila je ulogu međunarodnih partnera u implementaciji zajedničkih projekata, posebno istaknuvši veliki doprinos vlada Švedske i Norveške.

"Veliki broj projekata je u fazi realizaciji i njihov epilog očekujemo tek u 2020, stoga je nužno nastaviti raditi jednakim intezitetom na njihovoj realizaciji. U 2020. godini će također početi i izrada nove kantonalne razvojne strategije. Ovom prilikom bih također željela da potvrdim opredijeljenost UNDP-a da nastavi pružati podršku u onim oblastima koji imaju posebnog odjeka na kvalitet života građana Kantona Sarajevo - izjavila je Nedera.

Nakon sastanka s premijerom Fortom, rezidentna predstavnica UNDP-a Nedera i ministar saobraćaja Vlade KS Adnan Šteta su potpisivanjem formalizirali sporazum o nabavci novih minubus vozila.

Očekuje se da će tender za nabavku vozila koji će biti u skladu s okolišnim standardima (EURO 6) biti raspisan u narednim danima, te da će nabavkom minibus vozila biti u dobroj mjeri riješeni problemi saobraćanja na rubnim područjima Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije