Rezultati: Najviše budžetskih sredstava uloženo u infrastrukturu

Radiosarajevo.ba
Rezultati: Najviše budžetskih sredstava uloženo u infrastrukturu
Poslovni rezultati u godini na izmaku kao i budući projekti Općine Stari Grad Sarajevo predstavljeni su danas, uz ocjenu da je 2017. bila uspješna.

Istaknuto je da su se u protekloj godini gradili novi objekti, sanirale ulice, ulagalo u infrastrukturu... Također, kako je navedeno, pomoć nije uskraćivana boračkoj populaciji, socijalno ugroženim i starijim osobama.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić danas je na konferenciji za novinare, sumirajući rezultate, kazao da je bilo problema koji su, prema njegovom mišljenju proistekli vjerovatno zbog "specifičnosti" vlasti koja se nalazi u toj Općini.

"U prethodnoj godini više od dva miliona je utrošeno samo u infrastrukturu, kada su u pitanju ulice, kanalizacija, voda... Pet ulica je ostalo neobnovljeno", dodao je Hadžibajrić.

Posebno je akcentirao da je Općina zaključno s prošlim mjesecom završila s dugovanjima kada su poslovni prostori u pitanju, ne računajući ono što je izdvojeno za  utuženje.

"Ja sam tu transparentan. Dug je sada nula, a to smo uspjeli uz naporan rad. Taj segment više nije do nas nego do sudova koji trebaju da rade svoj posao", poručio je.

Otkrio je da u narednoj godini Općina priprema četiri velika projekta u vrijednosti od 13,5 miliona maraka.

Među njima su rekonstrukcija zgrade Općine, izgradnja nove sale Osnovne škole "Edhem Mulabdić", nadogradnja i kompletna rekonstrukcija Doma zdravlja Općine i izgradnja podzemne garaže.

"Za to sve postoji kompletna dokumentacija. Radit ćemo u saradnji s Gradom Sarajevom obnovu fasada u ulici Štrosmajerovoj i kompletne vodoinstalacije", zaključio je Hadžibajrić.

Nakon medijskog obraćanja prikazan je i promotivni film o projektima koji su realizirani u toj općini od 2009. do 2017. godine, sniman na području svih 16 mjesnih zajednica Općine i koji će se moći pogledati na zvaničnoj općinskoj internet stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije