Poziv građanima KS koji imaju bašte ili staklenike: Prijavite se za besplatan komposter

1
Radiosarajevo.ba
Poziv građanima KS koji imaju bašte ili staklenike: Prijavite se za besplatan komposter
Foto: People in Need BiH / Komposter

Međunarodna organizacija People in Need u Bosni i Hercegovini je produžila poziv za besplatnu dodjelu kompostera građanima Kantona Sarajevo, koji traje do 31. januara 2023. godine.

Za kompostere mogu aplicirati svi stanovnici Kantona Sarajevo, uz uslov daimaju plastenik ili najmanje 50 m2 obradivog zemljišta na području Kantona. te izmirene obaveze prema KJKP „RAD“.

Komposteri su proizvedeni od polietilena, a pogodni su za kompostiranje organskog otpada iz domaćinstva i vrta. Jednostavno se montiraju, nemaju dno (radi kontakta sa zemljištem), a zapremine su 700 litara.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Cilj poziva je osiguranje potrebne opreme, te poticanje kućnog kompostiranja na području Kantona Sarajevo, s ciljem smanjenja količine proizvedenog komunalnog otpada.

Zainteresovani trebaju poslati ispunjen Zahtjev za dodjelu kompostera koji mogu preuzeti na ovom linku uz ovjerenu Izjavu o posjedovanju plastenika i/ili obradivog zemljišta.

Komposteri se dodjeljuju u okviru projekta „Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo“ kojeg implementira organizacija People in Need u BiH, uz finansijsku podršku Vlade Češke Republike.

Dokumenti se mogu dostaviti e-mailom na benjamin.kulo@peopleinneed.net ili poštom na adresu: People in Need u BiH, Derviša Numića 2, 71000 Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije