Potpisivanje protestnog poziva za rješavanje problema vodosnabdijevanja u KS-u

Fena
Potpisivanje protestnog poziva za rješavanje problema vodosnabdijevanja u KS-u

Potpisivanje protestnog poziva i prijedloga Skupštini Kantona Sarajevo u namjeri da se preduzmu hitne mjere na rješavanje problema vodosnabdijevanja Sarajeva počinje danas u parku pred zgradom Kantona Sarajevo, najavljuju iz Eko akcije. 

Ističu da svakodnevne redukcije traju već godinama usljed nedovoljnog ulaganja u održavanje i obnovu vodovodne mreže kao i zaštitu postojećih i osiguravanje novih izvorišta. Pri tome, tvrde, redukcije, kao i nesmetana izgradnja u vodozaštitnim zonama, dovode u pitanje i kvalitet vode.

Navode da je nebriga kulminirala unazad nekoliko godina kada su davanja iz kantonalnog budžeta za održavanje i rekonstrukciju vodovodne infrastrukture drastično smanjena. 

"Pozivamo stanovništvo Sarajeva da dođe na potpisivanje otvorenog protestnog poziva Skupštini KS-a, čime ćemo poslati poruku vlastima da imaju sve instrumente za hitno rješavanje ovoga problema i da je krajnje vrijeme da ih iskoriste. Građani će moći potpisati protestni poziv od 10:30 do 12:30 sati, od ponedjeljka do petka", navedeno je u pozivu.

Protestnu kampanju organiziraju Jedan grad, jedna borba, Udruženje Eko akcija i građanska inicijativa Borba za život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije