Potpisan Sporazum o finansiranju rada studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Potpisan Sporazum o finansiranju rada studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM
Foto: Vlada KS / Potpisivanje sporazuma - prof. dr. Adna Mesihović i Imran Pašalić

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Adna Mesihović potpisala je Sporazum o međusobnim pravima i obavezama za sufinansiranje programa i projekata Udruženja studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu s predsjednikom SPUS Imranom Pašalićem.

Ministarstvo je za sufinansiranje programa i projekata, koje će realizovati Udruženje studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, obezbijedilo sredstva u iznosu od 30.000 KM.

Ministrica Mesihović je istakla da sufinansiranje rada Studentskog parlamenta UNSA predstavlja podršku radu ove studentske organizacije, s ciljem efikasnijeg funkcionisanja i zastupanja, te promocije interesa studenata.

U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca

U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca

Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja i opredjeljenje Ministarstva da intenzivira saradnju sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Sarajevo, koja će uvijek imati za cilj poboljšanje položaja studenata i mladih u Kantonu Sarajevo.

"Osnovni ciljevi Studentskog parlamenta su poboljšanje kvalitete obrazovanja i studentskog standarda. Finansiranjem ovog krovnog predstavničkog tijela svih studenata Univerziteta u Sarajevu želimo olakšati funkcionisanje ove organizacije, što dugoročno kroz intenziviranje saradnje, ima za cilj poboljšanje usluge prema studentima, kao i njihovo zastupanje i uključivanje u ključne procese akademskog djelovanja", zaključila je ministrica Mesihović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije