Postavljen transparent na Skenderiji: Manja presuda Tahiroviću bila bi sramota

N. K.
Postavljen transparent na Skenderiji: Manja presuda Tahiroviću bila bi sramota
Na Ajfelov most u sarajevskom naselju Skenderija, navijača FK Željezničar postavili su danas parolu posvećenu Mirzi Raščiću kojeg je prošle godine usmrtio Izudin Tahirović.

Tahirović je osuđen na maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora i još dvije godine za nelegalno nošenje oružja i municije, ali mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od 20 godina, ali je on uložio žalbu i sada se očekuje odluka Vrhovnog suda FBiH.

"Budući da je izrečena prvostepena presuda Izudinu Tahirovicu, u visini od 20 godina u našoj državi maksimalna kazna za ovu vrsta ubistva - ubistvo s predumišljanjem, mi smo s njom zadovoljni. Međutim, moja porodica, Mirzini prijatelji, navijači Željezničara su u "strahu" jer se čeka odluka Vrhovnog suda po pitanju žalbe koju je uložio Tahirović", rekla je za Radiosarajevo.ba Zerina Raščić, sestra rahmetli Mirze.

"Za dan manja presuda od prvostepene bila bi sramota jer danas među nama nema jednog mladog života. Mirza Raščić", piše na paroli koju su napravili Mirzini prijatelja, sestra Zerina i navijači Željezničara.

"Ovom parolom želimo da apelujemo na Vrhovni sud, da se potvrdi pravosnažnost presude.", dodala je Zerina Raščić.

Podsjećamo, sutkinja Indira Jahić 14. novembra pročitala je presudu Tahiroviću u kojoj se navodi da je kriv što je 16. aprila 2015. godine oko 19:00 sati bez odobrenja nadležnog lica posjedovao oružje i municiju, te u namjeri da liši života Mirzu Raščića ušao u prostorije Udruženja navijača Fudbalskog kluba Željezničar na stadionu Grbavica.

Tahirović je, kako se navodi u presudi, iz njemu znanih razloga ubio Mirzu Raščića za što postoji veliki broj dokaza koji potvrđuju tu činjenicu, a koje su Sud i Tužilaštvo detaljno analizirali.

Nakon što je kobnog 16. aprila Tahirovića fizički napao Zulić Amar, Tahirović se vratio u prostorije Udruženja na stadion Grbavica, repetirao pištolj u hodniku ispred Udruženja, te ušao i ubio Mirzu R.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije