Posjeta povrijeđenim putnicima iz GRAS-ovog minibusa: Kako se sve desilo?

Radiosarajevo.ba
Posjeta povrijeđenim putnicima iz GRAS-ovog minibusa: Kako se sve desilo?
Novoizabrani predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad već danas je počeo sa terenskim radom, te je tako sa svojim zamjenicima Irfanom Čengićem i Sanelom Dragolovčaninom posjetio povrijeđene putnike GRAS-ovog minibusa.

Ova delegacija obišla je putnike koji su stradali u nesreći koja se dogodila u subotu, u jutarnjim satima, kada se minibus, u kojem se nalazilo devet putnika, zbog otkazivanja kočnica zabio u poslovni objekat u ulici Nalina.  Prvenstveno su posjećeni putnici koji se oporavljaju u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje se nalaze čak tri putnice, majka i kćerka, Senada i Arijana Pljakić, ali i njihova saputnica Ramiza Mašić, koja je u trenutku posjete bila u operacionoj sali.

"Krenuli smo tog jutra na posao, da zaradimo hljeb, a pogledajte šta nam se desilo. Želimo samo sigurniji život i da bezbjedno možemo otići na posao i vratiti se", kazala je Senada tokom ove posjete, naglasivši da njena kćerka ima povrijeđenu ruku, kičmeni pršljen i bubreg, dok je njoj povrijeđena noga i slomljeno jedno rebro.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina povrijeđenim putnicima je kazao da je ova posjeta odraz istinske brige za njihovo zdravlje, kao i brige za sve građane koji koriste javni prijevoz, te  najavio da su po tom pitanju već poduzete konkretne aktivnosti. Naglasio je da je još jednom GRAS-u predloženo da općina Stari Grad kupi 20 kombi vozila, kako bi njihovi građani imali sigurniji prevoz.

U ovoj bolnici oporavlja se i vozač minibusa koji je u subotu udario u poslovni objekat, a koji je zadobio teške povrede. Prema riječima putnika, vozaču mogu zahvaliti što su uopšte ostali živi jer je učinio sve što je u njegovoj moći da izbjegne veću nesreću. Lejla i Edo Karačić također su povrijeđeni u nesreći, ali su pušteni na kućno liječenje, pa su ih predsjedavajući i zamjenici obišli u kućnoj posjeti.

“Kombi je tog jutra kasnio, pa smo krenuli pješke, ali smo ga ugledali pa smo se vratili do stanice.  Sjedila sam blizu vozača, a brat pozadi. Odmah smo shvatili da nešto nije u redu i da kočnice ne rade, a da vozač nije bio tako spretan svi bismo poginuli. Sve vrijeme je govorio da se čuvamo i da se držimo. Mislila sam da ćemo poginuti,” ispričala je Lejla.

Putnika koji je smješten u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i koji je u teškom stanju danas nije bilo moguće posjetiti, te je predsjedavajući posjetu ovom pacijentu najavio sutra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije