Popravljena bista Skendera Kulenovića

N. Ka.
Popravljena bista Skendera Kulenovića
FOTO: Radiosarajevo.ba / Popravljena bista
Tri dana nakon vandalskog čina bista bh. književnika Skendra Kulnovića je popravljena.

Asocijacija nezavisnih intlektualaca Krug 99 jučer je osudila rušenje biste Skendera Kulenovića na Trgu oslobođenja- Alije Izetbegovića u Sarajevu, te je okarakterisala kao vandalski čin. Tri dana nakon ovog vandalskog čina, bista uvaženog književnika je popravljena, što možete vidjeti i na fotografijama koje je napravio naš fotoreporter.

Krug 99 u saopćenju koje su poslali jučer navodi da je bh. književnik Skender Kulenović bio i treba da bude jedna od niti koje su gradile autentičnu, narodno i nacionalnu samosvijest i kulturu Bosne i Hercegovine, bez koje ni ova aktuelna, državotvorna, ne bi bila moguća.

Mnogima je zasmetalo rušenje biste ovog velikog književnika, pa je tako Tomislav Đurić bh. voditelj i novinar, na svom twitter profilu postavio sliku srušene biste i citirao Kulnovićev stihove: „Dolazi mi opet da odmah odem i da se više nikad ne vratim“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije