Položeno cvijeće ispred Vječne vatre, odata počast šehidima na Kovačima

Radiosarajevo.ba
Položeno cvijeće ispred Vječne vatre, odata počast šehidima na Kovačima
Odavanjem počasti i polaganjem cvijeća ispred Vječne vatre, spomenika žrtvama Drugog svjetskog rata, jutros je u Sarajevu počelo obilježavanje 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

U centru grada okupile su se brojne delegacije i građani koji su željeli da se podsjete na dva jako važna datuma u historiji Sarajeva, 6. aprila 1945. i 1992. godine.

Programom obilježavanja Dana grada Sarajeva planirano je da se tokom dana položi cvijeće i oda počast šehidima i poginulim braniocima na Šehidskom mezarju “Kovači“, Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992. - 1995., mezarima ubijenih policajaca u Velikom parku, pred bistom Vladimira Perića Valtera, Spomen-parku “Vraca“, Starom jevrejskom groblju, te gradskim grobljima.

U 11 sati će nakon 26 godina ponovo biti puštena u rad Trebevićka žičara.

U večernjim satima program će biti zaključen u Vijećnici gdje će se s početkom u 19.30 sati održati Svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti dodijeljene. Osim vijećnika na sjednicu su pozvane diplomate u BiH, predstavnici svih nivoa vlasti u zemlji, boračkih organizacija, bivši gradonačelnici. Na sjednici će biti uručena “Šestoaprilska nagrada“, koja se dodjeljuje istaknutim pojedincima, grupama i kolektivima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije