Polaganjem cvijeća na Alipašinom Polju obilježena peta godišnjica smrti sarajevskih policajaca

0
Radiosarajevo.ba
Polaganjem cvijeća na Alipašinom Polju obilježena peta godišnjica smrti sarajevskih policajaca
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Polaganje cvijeća na spomeniku ubijenim sarajevskim policajcima

Policajci Šehović i Vujinović svirepo su ubijeni u napadu na Alipašinom Polju od nepoznatih osoba, dok su bili na dužnosti prije punih pet godina a danas je polaganjem cvijeća na spomeniku u naselju Alipašino Polje obilježena godišnjica njihove smrti.

Pucnjava se dogodila na današnji dan 2018. oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

Policijski službenik Adis Šehović ubijen je na mjestu pucnjave, dok je Davor Vujinović teško ranjen, usljed čega je kasnije podlegao povredama.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Na ceremoniji polaganja cvijeća i odavanja počasti ubijenim sarajevskim policajcima prisustvovale su, prije svega, njegove kolege i građani Sarajeva. Počast su odali i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica i Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, Elvedin Okerić.

Prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca Aleksandar Macan predao se postupajućim tužiteljima Kantonalnog tužilaštva KS-a krajem decembra prošle godine. Podsjetimo, Sava Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković, optuženi su za ubistvo pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo

Polaganje cvijeća na spomeniku ubijenim sarajevskim policajcima
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Polaganje cvijeća na spomeniku ubijenim sarajevskim policajcima

Park na Alipašinom Polju nositi će ime po ubijenim sarajevskim policajcima - Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću a prije tri godine u Sarajevu je podignut spomenik dvojici heroja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije