Pogledajte protest studenata danas u Sarajevu

E. H.
Pogledajte protest studenata danas u Sarajevu
Neformalna grupa studenata psihologije i danas je protestirala u Sarajevu.

Okupili su se ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, gdje su, kako su nam rekli, pokušali ilustrirati nerad nadležnih i njihove kontradiktornosti prilikom davanja izjava.

„Jedan od zaključaka hitne sjednice Skupštine održane 18. oktobra jeste da se nalaže Vladi KS-a, Nezavisnom odboru te Komisiji za sigurnost da pokrenu proceduru utvrđivanja odgovornosti subjekata koji direktno utječu na sigurnost građana KS-a. Izvještaj o radu trebao je biti podnesen 26. oktobra. Međutim, kao što vidimo nemamo niti rezultate niti sankcionirane subjekte“, kazala je za portal Radiosarajevo.ba Lamija Spahić, članica ove neformalne grupe studenata psihologije.

„Nadalje“, nastavila je ona, „jutros nas je iznenadila informacija Nezavisnog odbora o smjeni komesara Vahida Ćosića s obzirom na to da je Odbor prije 15 dana izjavio da ne postoje osnove na osnovu kojih bi se ta smjena izvršila. Mi na toj smjeni insistiramo te tražimo podršku Vlade jer, pored šestogodišnjeg problematiziranjan rada komesara, u slučaju Sanjina Sefića izvršio je povredu službene dužnosti policijskog komesara neizvršavanjem mjera u okviru svoje nadležnosti.“

Predali su i rezultate rada pojedinih institucija Vladi KS-a, MUP-u i glavnoj tužiteljici Dalidi Burzić, što je svojevrstan performans kojim pokazuju svoje nezadovoljstvo radom ovih tijela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije