Pogledajte kako jutros očajno i prljavo izgleda Baščaršijski sebilj, simbol Sarajeva

25
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako jutros očajno i prljavo izgleda Baščaršijski sebilj, simbol Sarajeva
Foto: Radiosarajevo.ba / Baščaršijski sebilj, subota, 27. januar 2024.

Ubjedljivo najpoznatija građevina Sarajeva jeste sebilj na Baščaršiji. Svojom ljepotom, gordošću i postojanjem, još prkosi vremenu i kao pravi ljepotan pronosi ljepotu bosanske prijestolnice.

No, jutros Baščaršijski sebilj izgleda jadno i očajno. Ekipa portala Radiosarajevo.ba obišla je ovu lokaciju u srcu Baščaršije i uvjerila se da se nešto pod hitno treba poduzeti.

Razgovarali smo i sa građanima, privrednicima koji imaju radnje u blizini sebilja. I oni su razočarani.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

"U pravo vrijeme ste došli da se uvjerite u ono što mi mjesecima apeliramo. Ovo je ruglo, zaista ne znamo kome više da se obratimo. Krajnje je vrijeme da neko preuzme čišćenje Baščaršije. Nadležni, pomozite", rekao nam je jedan od privrednika sa Baščaršije čije je ime poznato redakciji.

Nedavno smo razgovarali sa novim načelnikom Općine Stari Grad Irfanom Čengićem, nakon jedne slične kritike na Baščaršiji, koji je za Radiosarajevo.ba rekao da općina nije nadležna - već Kanton. Dodao je da očekuje i da se nada da će djelatnici RAD-a raditi svoj posao.

Baščaršijski sebilj, subota, 27. januar 2024.
Foto: Radiosarajevo.ba: Baščaršijski sebilj, subota, 27. januar 2024.

"Mi smo očajni, turistu prilaze i ne vjeruju. Ne možemo vjerovati ni mi. Nije ovo samo danas, već mjesecima. Pa kada niko ništa ne poduzima, onda mi to čistimo. Užas, užas, užas...", dodao je naš sagovornik.

Pogledajte kako jutros očajno i prljavo izgleda Baščaršijski sebilj, simbol Sarajeva, u galeriji fotoreporotera portala Radiosarajevo.ba:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (25)

/ Povezano

/ Najnovije