Počinje kampanja 'Zaštitna maska za sve': Rukavice i maske za sve stanovnike Centra

Radiosarajevo.ba
Počinje kampanja 'Zaštitna maska za sve': Rukavice i maske za sve stanovnike Centra
Foto: Općina Centar / Zaštitna maska za sve

Općina Centar Sarajevo provodi kontinuirane aktivnosti u borbi protiv širenja koronavirusa. U tom smislu, pored ostalog, u ponedjeljak 6. aprila, po nalogu općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića počinje kampanja “Zaštitna maska za sve“ u okviru koje će svaki stanovnik ove lokalne zajednice dobiti zaštitnu masku i rukavice.

Prvih po 300 komada zaštitne opreme biće na raspolaganju građanima u svih 18 mjesnih zajednica Općine Centar, a stanovnici će moći preuzeti ovu opremu u svojoj mjesnoj zajednici od ponedjeljka u terminu od 11 do 12.30 sati.

Prethodno su volonteri i aktivisti Općine Centar uručili higijenske pakete sa maskama i rukavicama socijalno ugroženim građanima.

Načelnik Nedžad Ajnadžić je sa proizvođačima ugovorio kontinuiranu isporuku ove zaštitne opreme za sve građane koji su prijavljeni po mjestu boravka na području općine Centar.

"Ovim putem želimo da istaknemo da svi oni koji zbog mjera zabrane ne mogu izaći iz svojih domova, mogu pozvati telefonom mjesnu zajednicu kako bi im se na kućnu adresu dostavila zaštitna oprema", poručili su iz općine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije