Velika akcija čišćenja u sarajevskoj općini

0
Radiosarajevo.ba
Velika akcija čišćenja u sarajevskoj općini
Foto: Pixabay.com / Akcija čišćenja (na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Akcijom čišćenja u Općini Novo Sarajevo započinje ovogodišnje izdanje projekta "Od izvora do mora".

Coca-Cola u Bosni i Hercegovini nastavlja realizaciju projekta "Od izvora do mora" organizovanjem pet novih akcija čišćenja i angažovanjem volontera iz nevladinih organizacija, institucija i partnera u zemlji.

Više od 500 volontera uključilo se u akcije održane u sedam gradova i općina prošle godine. U podršku projektu se uključilo 15 organizacija i institucija, te brojni mediji kako bi uticali na svijest o važnosti pravilnog i odgovornog odlaganja otpada i brige za okoliš.

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Realizacija ovogodišnjeg projekta počinje akcijom prikupljanja ambalažnog otpada u Općini Novo Sarajevo, te događajem koji će biti upriličen u ponedjeljak, 13. juna, sa početkom u 9 sati, u parku pored Zemaljskog muzeja.

Ostale akcije prikupljanja ambalažnog i drugog otpada u okviru projekta "Od izvora do mora" u 2022.godini, će biti organizovane u Banjoj Luci (16.6.), Mostaru (21.6.), Zenici (24.6.) i u Sarajevu, krajem juna mjeseca.

Projekat "Od izvora do mora" je projekat koji je dio globalnog plana "Svijet bez otpada" kojim se želi direktno doprinijeti smanjenju utjecaja na okoliš i ponuditi rješenja za izazove povezane s ambalažom.

Projekat je prvi put pokrenut u Hrvatskoj 2018. godine, a po drugi put se realizira i u Bosni i Hercegovini. Aktivnosti projekta su fokusirane na akcije čišćenja, naročito područja uz vode — rijeke i jezera od ambalažnog otpada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije