Počinje velika akcija čišćenja Sarajeva: Mogu se pridružiti i građani

6
Radiosarajevo.ba
Počinje velika akcija čišćenja Sarajeva: Mogu se pridružiti i građani
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Očistimo naš grad za jedan dan

Iz Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo obavještavaju da će u utorak, 26. aprila, početi velika proljetna akcija čišćenja grada, te uređenja i ozelenjavanja javnih površina, u cilju stvaranja ljepšeg okruženja za život.

Javna komunalna preduzeća su za ovu akciju angažovala više od 250 dodatnih radnika sa evidencije JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

U organiziranu proljetnu akciju čišćenja krenut će se sa Darive sutra 26. aprila, sa početkom u 9:00 sati, uz učešće ministra Envera Hadžiahmetovića i ostalih članova Vlade KS. Aktivnosti će provoditi i koordinirati Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja, te KJKP „Rad“ i KJKP „Park“.

Ovo je koliba gdje je mala Danka nestala: Policija blokirala prilaz, rade na raščišćavanju prostora

Ovo je koliba gdje je mala Danka nestala: Policija blokirala prilaz, rade na raščišćavanju prostora

Svi građani, ukoliko žele, mogu se pridružiti planiranim aktivnostima.

U srijedu, 27. aprila, resorna kantonalna ministarstva i KJKP “Park” organizovat će radove na uređenju dvorišta kao i sadnje novih biljnih vrsta u krugu javnih ustanova za socijalnu zaštitu. Radovi će početi u 9:00 sati u Kantonalnoj javnoj ustanovi Gerontološki centar Sarajevo. Za njihovu realizaciju planiran je utrošak oko 60.000 KM.

Širi radovi na projektu ozelenjavanja, odnosno rekonstrukcije javnih zelenih površina i sadnje novih sadnica, bit će ozvaničeni u četvrtak, 28. aprila. Tog dana, ministar Hadžiahmetović i direktor KJKP „Park“ Adis Bešlić, uz prisustvo premijera KS Edina Forte, će potpisati Sporazum o realizaciji Projekta ozelenjavanja Kantona Sarajevo u vrijednosti 200.000 KM, koja će trajati narednih pet mjeseci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije