Počeli radovi u OŠ 'Behaudin Selmanović': projekt vrijedan 472.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Počeli radovi u OŠ 'Behaudin Selmanović': projekt vrijedan 472.000 KM
Foto: Općina Novi Grad / Radovi na proširenju osnovne škole

Nakon što je završena školska 2021/2022. godina, Općina Novi Grad Sarajevo započela je sa realizacijom projekta proširenja objekta jedne od najstarijih osnovnih škola na području općine Novi Grad, škole "Behaudin Selmanović", u naselju Briješće.

U nastavku saopćenje iz Općine Novi Grad Sarajevo prenosimo u cijelosti:

"Povećanjem kapaciteta školskog prostora, i uz sportsku salu koja je izgrađena 2014. godine, učenicima i nastavnom osoblju omogućit će se znatno bolji uslovi za rad i odvijanje nastavnog procesa. Ukupna vrijednosti projekta iznosi 472.654.85 konvertibilnih maraka.

Škola je počela sa radom davne 1945. godine, a danas ima više od 500 učenika. Problem koji je imala je nedostatak prostora za održavanje nastave, za potrebe biblioteke i ostalih sadržaja.

Školski objekat nije namjenski pravljen, a iznjedrio je mnoge generacije. Prije 43 godine, tačnije 1979. godine rađena je rekonstrukcija nadogradnje četiri učionice i nekoliko kancelarija. Međutim, to je vremenom postalo nedostatno.

Direktor škole Jasmin Marevac ističe da će se raditi nadogradnja srednjeg dijela školske zgrade, gdje će biti školska biblioteka, dva kabineta, kancelarija za pedagošku službu i portirnica.

"U godinama nakon rata, našli smo se u problemu nedostatka učeničkog prostora. Općinski načelnik je izašao u susret, prihvatio ideju i došli smo do realizacije. Nadogradnja OŠ 'Behaudin Selmanović' će u narednih 20 do 30 godina sigurno zadovoljiti potrebe lokalnog stanovništva. Pored sportske sale, sa ovom nadogradnjom, škola će ispunjavati sve optimalne uslove za obrazovanje i odgoj naših učenika za 21 vijek", kazao je Marevac.

"Veliko hvala svim prijateljima škole, nadležnoj općinskoj službi, općinskim vijećnicima, a posebno načelniku Semiru Efendiću", zaključio je Marevac.

Realizacijom ovog projekta, u mnogome će se poboljšati nivo prostornih zahtjeva za kvalitetnije obrazovanje i odgoj naših učenika.

Izvođač radova je građevinska firma “Inggra” d.o.o. Sarajevo", navodi se u saopćenju Općine Novi Grad Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije