Počeli radovi na obnovi kultnog sarajevskog centra FIS

1
Radiosarajevo.ba
Počeli radovi na obnovi kultnog sarajevskog centra FIS
Foto: Općina Centar Sarajevo / Počeli radovi na obnovi kultnog sarajevskog centra FIS

Započeo je projekat obnove dijela prostorija u Centru za sport i rekreaciju FIS, a tim povodom danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa direktorom Javne ustanove "Centar za sport i rekreaciju" Mirzom Muzurovićem obišao radove.

Radovi na obnovi prizemlja i suterena u lijevom krilu ovog objekta obavljaju se u okviru redovnog održavanja, a u skladu sa strateškim opredjeljenjem Općine Centar i Javne ustanove "Centar za sport i rekreaciju" da svi prostori i sportski kapaciteti FIS-a budu stavljeni u službu građana kao krajnjih korisnika.

Kako je objasnio Muzurović, direktor Javne ustanove "Centar za sport i rekreaciju" koja upravlja objektom FIS-a, tokom navedenih radova planirana je zamjena stare i dotrajale stolarije, uvođenje novog sistema grijanja u cijelom objektu, obnova sala i svlačionica, te ugradnja nove LED rasvjete.

Svi ugrađeni sistemi doprinijeti će smanjenju potrošnje energije što će rezultirati smanjenjem troškova održavanja i zaštitom okoline. Tokom obnove FIS-a projektom je planirano da prateći sadržaji uz fiskulturne sale također budu urađeni po svim modernim standardima.

Bh. meteorolozi objavili prognozu: Za vikend nove padavine, kiša i snijeg!

Bh. meteorolozi objavili prognozu: Za vikend nove padavine, kiša i snijeg!

"Naš krajnji cilj je da se objekat FIS-a stavi u službu građana i da on bude dostupan svima. Svi sadržaji će biti prilagođeni osobama sa invaliditetom, što nažalost do sada nije bio slučaj. Uz sportske sale bit će urađene potpuno nove svlačionice.

Kroz projekat redovnog održavanja također je planirano uvođenje novog sistema informatizacije i digitalizacije sa ciljem poboljšanja poslovanja u svim objektima kojima rukovodi Javna ustanova "Centar za sport i rekreaciju". Mnogo je posla pred nama, ali siguran sam da ćemo zajedničkim naporima uz snažnu podršku Općine Centar i upravnog odbora CSR-a na čelu sa Senadom Kapetanovićem napraviti značajne iskorake", rekao je Muzurović.

Mandić je prilikom obilaska objekta FIS-a istakao opredjeljenje Općine Centar da objektu FIS-a bude vraćen stari sjaj.

Prvu fazu projekta obnove FIS i modernizacije poslovanja CSR finansiraju Općina Centar, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, te je jedan dio sredstava obezbijedila JU "Centar za sport i rekreaciju" iz vlastitih fondova.

Kako su naveli iz Uprave CSR nadaju se da će i drugi nivoi vlasti prepoznati značaj ovog projekta da se kultnom FIS vrati stari sjaj i status kakav zaslužuje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije