Poboljšana internet stranica UNSA prilagođena svim platformama

S. H.
Poboljšana internet stranica UNSA prilagođena svim platformama
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Pravni fakultet
Nova, poboljšana internet stranica i vizuelno je unaprijeđena kako bi se povećala prepoznatljivost Univerziteta u Sarajevu te kako bi svojim korisnicima omogućila lakši, brži i pregledniji pristup potrebnim informacijama.

Novi izgled internet stranice polazna je tačka za studente da se detaljnije informiraju o sadržajima organizacionih jedinica. 

Osim tehničkih poboljšanja koja korisnicima omogućuju lakše i intuitivnije kretanje kroz sadržaje, prilagođena je i posjetiteljima koji koriste pametne telefone i tablete. Novi izgled sa sobom donosi i mogućnost gledanja videomaterijala o univerzitetskim temama. 

Na www.unsa.ba nalaze se informacije o aktivnostima Rektorata Univerziteta u Sarajevu, čiji su sadržaji dostupni i na engleskom jeziku.

Pored osnovnih informacija o Univerzitetu te njegovoj historiji, internet stranica raspolaže i informacijama o organizacionim jedinicama Univerziteta kao i linkovima na njihove web stranice. Uz hronološki objavljene aktivnosti Univerziteta, na internet stranici se nalaze i informacije o radu Senata Univerziteta u Sarajevu, pravilnici i dokumenti Univerziteta u Sarajevu te radu Rektorata, informacije o radu, međunarodnoj i međuuniverzitetskoj saradnji, učešću u međunarodnim i domaćim projektima, naučnoistraživačkom/umjetničkoistraživačkom radu, te aktivnostima i postignućima studenata. 

Pristupom novoj, poboljšanoj internet stranici Univerziteta u Sarajevu olakšat ćemo i pristup informacijama predstavnicima medija kako bi pravovremeno informirali javnost.

Objavljeni tekstovi, koji će svakodnevno biti ažurirani, sadržavat će i izvještaje sa svih relevantnih događaja održanih na Univerzitetu u Sarajevu i njegovim organizacionim jedinicama, zatim, obavijesti o stipendijama, konkursima, javnim pozivima i dr. 

„Svakodnevno se trudimo našim studentima i akademskoj  zajednici olakšati pristup informacijama o studijskim programima koji se izvode na Univerzitetu u Sarajevu. U dogledno vrijeme planiramo učiniti vidljivim ključne registre podataka o istraživačkoj infrastrukturi, istraživačkom potencijalu, registru nastavnika i saradnika na Univerzitetu u Sarajevu kao i ključnim naučnim dostignućima članica, što će biti pisano u naučnopopularnom stilu kako bismo univerzitetske aktivnosti učinili pristupačnima ne samo naučnoj javnosti nego i stručnoj javnosti i građanstvu", istaknuo je rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj je o novom vidu prezentacije.

Prezentiranjem sadržaja putem nove internet stranice studenti i budući studenti vrlo jednostavno će se moći informirati o trenutnim i planiranim aktivnostima. Sada se na jednom mjestu nalaze sve potrebne informacije od prvog dana studiranja do završetka svih ciklusa studija. Uz direktne linkove organizacionih jedinica znatno lakše će studenti saznati sve informacije o studijskim programima.

Mlad i iskusan tim informatičara je sve o pogodnosti novog izgleda i dostupnosti sadržaja prilagodio potrebama korisnika s ciljem što bolje prezentacije Univerziteta na internetskom tržištu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije